Marmatek Mühendislik’in ürün gamında yer alan ürünlerden biri olan Burster Resistomat ürünleri, elektrik direnci ölçümü için yüksek doğruluklu bir otomatik kontrol ve test ünitesidir., Başta iletken kablo, şalt malzemeleri,bobin, motor ve trafo imalatı gibi alanlarda olmak üzere iki kontak noktası arasında hassas direnç ölçümü yapılması gereken tüm uygulamalarda kullanılabilen bu ürün, Yüksek ölçüm hassasiyeti, değişken ölçüm çözünürlükleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile uzun soluklu güvenilir bir test cihazı olarak rakiplerinden ayrılmaktadır. Resistomat serisi, 2010 yılında WCTI (Wire & Cable Technology International) Teknik Başarı ödülüne layık görülmüştür.

Sağlam çelik muhafazası içinde modüler bir sistem olarak tasarlanan Resistomat serisi ürünleri bu özelliği ile her parçasına kolay erişilebilir ve servis operasyonlarının en uygun şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanır. Bütün operasyonel kontrol elemanları, LCD grafik ekranı ve bağlantı kutusu ön panelde kolay ulaşılabilir ve çalışılabilir şekilde konumlandırılmıştır. Arka panelinde ise arayüzler ile beraber komparatör ve sıcaklık dengeleme ve kontrolü için kullanılan Pt100 sensörü giriş-çıkışları yer almaktadır.

Resistomat serisinin ölçüm prensibi geliştirilmiş 4 kablolu tasarımı üzerine kurulmuştur. Cihaz sadece üzerinden akım geçirilen test objesi üzerindeki gerilim düşümünü değil ayını zamanda dahili referans direncinde gerilim düşümünü de ölçer. Bu gerilim düşümlerinden hesaplanan oran referans direncinin karakteristik değeriyle çarpılarak test objesinin direnci bulunur. Böylece kontak yüzeyi ve kontak direncinden kaynaklanan hatalar elimine edildiği gibi ölçümden kaynaklı hatalar sadece dahili referans direncinin kalitesine indirgenir. Referans dirençlerindeki değişimler bilinmekte olup direnç hesabında dikkat alınır ve sonuç olarak test objesinin direnci gayet hızlı ve ölçüm devresindeki dirençten bağımsız yüksek hassasiyetle bulunmuş olur.

Ölçüm ve test gereksinimlerinin yüksek standartlarını karşılayabilmek adına, Resistomat serisi ürünleri yüksek çözünürlüklü ve özellikle düşük doğrusallık sapması değerlerine sahip analog-dijital dönüştürücüye sahiptir. Test objesinin iki ucundan birden ölçüm yapılması ile parazitsel termal emf gerilimleri devre dışı bırakılır. Ayrıca dahili referans direnci ile birlikte ölçüm yapılması ve otomatik karşılaştırma fonksiyonu 0 noktasında kalibrasyonu sürekli kılar.Bu sayede en uygun ölçüm isabeti garantilenmiş olur.

Resistomat serisi yazılımsal olarak incelendiğinde, çift mikroişlemcili tasarımı ve ölçülen değerlerin saklanmasında kullanılan gelişmiş bilgisayar yazılımı ile soğuma eğrisi değerleri, sıcaklık dengeleme, sınıflandırma, istatistiksel fonksiyonlar, yazıcı ve arayüz sürücüleri, saat, hat frekansı adaptasyonu gibi son işleme seçeneklerini sunabilmektedir.

Resistomat serisi teknik özellik penceresinden incelendiğinde 200 µΩ ile 20 kΩ ölçüm aralığı, 1 nΩ’a kadar çözünürlüğü, standart IEEE488, RS232, RS485 ve opsiyonel USB/Ethernet bağlantıları, %0.01’den küçük ölçüm hatası sunması ve uygulama özelinde gerek duyulabilecek bir çok aksesuar seçeneği ile piyasadaki direnç ölçümü yapan üniteler içerisinde lider konumdadır.